Wenkbrauwen:

Als je goed kijkt naar foto’s van beroemdheden, zal je merken dat ze allemaal één ding gemeen hebben; ze hebben allemaal perfect gevormde wenkbrauwen! Wenkbrauwen geven een gezicht structuur en uitstraling zonder op te vallen. Veel van mijn klanten krijgen complimentjes in de aard van: “Je ziet er s tralend uit, maar ik zie niet direct wat er aan je veranderd is”, als ze een wenkbrauwprocedure hebben laten doen.

Permanente wenkbrauwen zijn uitermate geschikt voor personen die dunne, of helemaal geen wenkbrauwen hebben. Het is een prima alternatief voor het dagelijks aanbrengen van een wenkbrauwpotlood of poeder, en het bespaart je de vervelende momenten om je wenkbrauwen te verliezen als je gaat zwemmen, of als je transpireert terwijl je over je voorhoofd wrijft! Wenkbrauwen zijn een belangrijk onderdeel van onze gezichtsstructuur, want zonder heeft je gelaat geen “uitdrukking”. Ik vind wenkbrauwen het belangrijkste onderdeel van iemand’s algehele uiterlijk. Ben je je wenkbrauwen verloren door ziekte, ouderdom of teveel epileren, dan is dit een idelae oplossing!

Permanente wenkbrauwen helpen om iemand terug een “normaal” leven te geven, en/of een traumatische ervaring zoals ziekte of een ongeluk voorgoed achter hen te laten. Tip: Heb je wel volle wenkbrauwen, maar zijn deze heel blond, laat ze dan verven en in model epileren, dit geeft nog altijd het meest natuurlijke resultaat!

Dit kan je verwachten van permanente wenkbrauwen:

Wenkbrauwen zijn nooit perfect symmetrisch om de simpele reden dat geen enkel gezicht perfect symmetrisch is. Moest ik je wenkbrauwen perfect symmetrisch tekenen, dan zou die assymetrie nog meer opvallen. Je linkse en rechtse wenkbrauw zullen dus nooit perfect gelijk zijn aan elkaar, ze moeten wel bij elkaar passen. De meeste tijd gaat naar het tekenen van de wenkbrauwen, tot je helemaal tevreden bent met het resultaat in de spiegel.

Wenkbrauwen kunnen in het begin een beetje schilferen, en geven je de eerste dag(en) een beetje een “Groucho Marx” uiterlijk. Echter, wanneer de korstjes verdwijnen, komt er een hele mooie, natuurlijke wenkbrauw te voorschijn. Laat de korstjes rustig vanzelf afvallen, en begin er niet aan te krabben, want anders krijg je “plekjes” in je wenkbrauw-lijn!

Tijdens de retouche (indien nodig), kan de make-up gebalanceerd, toegevoegd, donker of lichter gemaakt worden, of veranderd op elke noodzakelijke manier. Dit wil zeggen dat we een wenkbrauw kunnen verlengen, dichter bij elkaar kunnen zetten, of elke andere verandering die je wenst kunnen toepassen!

Vormen en kleuren:

De vorm van de wenkbrauw moet je een zachte, vriendelijke uitstraling geven. Slecht getekende wenkbrauwen doen je er verdrietig, verbaasd of boos uit zien, en dat is niet de bedoeling. Heb je een vierkant gezicht, dan kies je het best voor een mooie ovale vorm. Heb je een ovaal gezicht (bijna iedereen dus), dan kan zowel ovaal als hoekig. Een rond gezicht geeft het mooiste resultaat met een iets rechtere en hoekige vorm.

Ook een vraag die je jezelf moet stellen: Hoeveel wil ik epileren? Niet: Dan zijn de opties eerder beperkt, en moet ik binnen de natuurlijke vorm van je haartjes blijven. Wel: Dan zijn er enorm veel mogelijkheden en kan ik de vorm aanpassen aan je gezicht.

Er zijn twee manieren om wenkbrauwen te plaatsen:

De geschaduwde wenkbrauwlijn:

Ideaal als je zelf nog wenkbrauw-haartjes hebt, maar je de vorm nooit helemaal goed krijgt. Je hebt dan als het ware een vorm, waarbij je alleen de haartjes die er buiten komen moet epileren. Een geschaduwde wenkbrauw kan er even natuurlijk uit zien als een “hairstroke”-lijn, dit is een persoonlijke keuze.

De “hairstroke” wenkbrauw:

Ideaal indien je wenkbrauwen moeten “bijgevuld” worden, dwz. Als je hier en daar kale plekjes hebt. Sommige dames verkiezen ook de look van een hairstroke boven een geschaduwde wenkbrauw, dit is een persoonlijke keuze. Denk er wel aan dat van dichtbij een hairstroke-wenkbrauw altijd op streepjes zal lijken.